Sözleşmeli personel ne zaman ünvan değişikliği yapabilir?
“Ünvan değişikliği” başlıklı Ek 4’te; “Ünvan değişikliği, sözleşmeli personelin unvan değişikliği ile atandığı göreve ilk alımında izlenen prosedüre uyulması kaydıyla mümkündür.” hükmü yer almaktadır. Hükümler fiyata dahildir.
Ünvan değişikliği sınavına kimler girer?
İlan edilen pozisyonlar için gerekli nitelikleri belirlenen başvuru tarihine kadar karşılayan personel, ilanda belirtilen birimine başvuruda bulunur. İlgili mevzuata göre izinli olanlar, ücretsiz izinde olanlar dahil, başvuruda bulunup sınava girebilir.
Sözleşmeli personel kurum değişikliği yapabilir mi?
Görev yerlerinden geçici olarak gönderilenlerin gündelik ve yol giderleri, 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerinde belirtilen süreyi ve 1. derece memurlara ödenen harcırah tutarını geçmemek üzere sözleşmelerde belirlenir. Sözleşmeli personel kurumlar arasında nakledilemez.
4D işçi görevde yükselme sınavına girebilir mi?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli personel ve 4/D maddesine göre kadrolu personel olarak görev yapanlar, ilgili Kanun ve Yönetmelik hükümlerine göre yapılacak yükselme ve unvan değişikliği sınavına başvuramazlar.
4B sözleşmeli personel görevde yükselme sınavına girebilir mi?
9. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi (sözleşmeli personel) ve 4/D maddesi (kadrolu personel) kapsamına giren personel, ilgili yönetmelik hükümlerine göre yükselme ve unvan değişikliği sınavına başvuramaz.
Ünvan değişikliği için kaç yıl çalışmak gerekir?
1) En az lise veya dengi okul mezunu olmak, 2) En az 2 yıl memur olarak çalışmış olmak. MADDE 8 – (1) Unvan değişikliği ile atananların, eğitim durumlarına göre atandıkları unvanı kazanmış olmaları ve unvan değişikliği sınavında başarılı olmaları gerekir.
Unvan değişikliğine tabi kadrolar nelerdir?
(2) Bu Yönetmelik kapsamında unvan değişikliği yapılabilecek kadrolar aşağıda listelenmiştir: (a) Mühendis, mimar, matematikçi, istatistikçi, tercüman, sosyolog, psikolog, grafik tasarımcı, programcı, teknisyen, çizer, kütüphaneci, çocuk gelişim uzmanı, beslenme uzmanı, hemşire, çocuk eğitimcisi.
Sınavsız ünvan değişikliği mümkün mü?
Cevap: Resmî Gazete’nin yayımlandığı tarihten itibaren ilgili eğitim düzeyinde (ortaöğretim, ön lisans ve lisans) eğitim almış kişiler sınavsız unvan değişikliği başvurusunda bulunabileceklerdir.
Ünvan değişikliği sınavı 2024 ne zaman yapılacak?
Yazılı sınav 10 Kasım 2024 Pazar günü saat 14:30’da yapılacak olup, adaylar, Üniversitemiz İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı tarafından 23 Temmuz 2024 tarihinde yayımlanan “2024 Yılı Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavı Kesin Aday Listeleri” duyurusuna tıklayarak sınava kayıt yaptırabileceklerdir.
4B sözleşmeli personel memur mu?
İstihdam edilecek sözleşmeli personele ilişkin olarak Devlet Memurları Kanunu’nun 4B maddesi 3+1 modeline göre yeniden düzenleniyor. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden sonra kamu hizmetine giren sözleşmeli personel, üç yıllık hizmetin ardından kamu hizmeti kadrolarına atanacak.
4 B sözleşmeli personel becayiş yapabilir mi?
Sağlık Bakanlığı’nın 4/B sözleşmeli personelin yeniden istihdamı ve tesis içinde yeniden yerleştirilmesine ilişkin politikasını değiştiren bir politika yayımlandı. Politika değişikliğinin bir parçası olarak, işe alım ajansları aracılığıyla sözleşmeli personelin dahili transfer talepleri için zaman sınırı kaldırıldı.
4B sözleşmeli personel işten çıkarılabilir mi?
Sözleşmenin feshi veya yenilenmemesi, performans gereklilikleriyle sınırlıdır. Sözleşmeli çalışanların 4b’ye göre feshi, ancak sözleşmenin feshi veya yenilenmemesiyle mümkündür.
Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına kimler girebilir?
1) Lise veya dengi okul mezunu olmak, 2) Genel Müdürlük merkez teşkilatı ve/veya Genel Müdürlük taşra teşkilatında iki yıl olmak üzere toplam sekiz yıl hizmet süresine sahip olmak, 3) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak.
4D sürekli işçi kamu görevlisi midir?
Bu açıdan bakıldığında, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamındaki çalışanlar da dahil olmak üzere, sürekli istihdam statüsünde çalışanlar kamu görevlisi olarak kabul edilmemektedir.
Sürekli işçi kurum değiştirebilir mi?
Bütçe kadrolarında çalıştıkları ve Bakanlığımızın ülke geneline yayılmış bir teşkilat yapısına sahip olduğu için bu çalışanlar, belirli şartları taşımaları halinde birimler/iller/görevler arasında nakil talebinde bulunma hakkına sahiptirler.
Sözleşmeli personel kaç sene sonra tayin isteyebilir?
Talep üzerine atama yapılabilmesi için; çalışanın çalıştığı ilde en az üç yıl görev yapmış olması ve çalışanın geçmek istediği birimde aynı unvana sahip boş kadro bulunması gerekmektedir.
Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı 2024 ne zaman yapılacak?
Sınav soruları 12 Eylül 2024 (bu tarih dahil) tarihinde yürürlükte olan mevzuat çerçevesinde hazırlanacaktır. Sınav soru kitapçıkları ÜNİVERSİTE tarafından aday sayısına bağlı olarak 1 (A) veya 2 (A, B) grup halinde hazırlanacaktır.
Destek personeli unvan değişikliği yapabilir mi?
Sözleşmeli personel ünvan değiştirebilir mi? Atama tercihlerinde belirlenen ünvana atanacak sözleşmeli personelin, atanacağı pozisyona ilk atamanın şartları dikkate alınarak ünvanını değiştirme imkânı bulunmaktadır.
Sözleşmeli personel yükselir mi?
AKP Grup Başkanvekili Elitaş, yönetmelikle işe alınan sözleşmeli personelin memurların sahip olduğu tüm imkânlardan yararlanacağını belirterek, “Kademe ve kademe ilerleme hakları var. Görevde yükselme sınavına girebiliyorlar, ünvanlarını değiştirebiliyorlar.