Asmaya ne zaman hangi ilaç atılır?
Örneğin, üzüm bağlarında ilaçlama yapılırken asmaların çiçek açmasından önce, çiçek açtıktan sonra ve taneler tatlandığında pestisitler uygulanır. Ayrıca bu ilaçlamalarda kullanılan ilaç da çok önemlidir. Özellikle taneler tatlanana kadar her on beş günde bir ilaçlama yapılır.
Üzüm bağına ot ilacı atılır mı?
Bağlarda herbisitler çıkış sonrası fazda kullanılır. Çıkış sonrası uygulama: Uygulama, yabani otlar çıktıktan sonra ilkbahar sonu ile yaz sonu arasında yapılabilir.
Üzüm bağına külleme ilacı ne zaman atılır?
Toz halinde küflenme durumunda, sürgünler 25-30 cm yüksekliğe ulaştığında ilaçlama başlar. İkinci ilaçlama, taç yaprakları düştüğünde yapılır. Koşullara bağlı olarak, köstebekler tanelere düşene kadar ilaçlama devam edebilir.
Bağa mildiyö ilacı ne zaman atılır?
Bağda küf ve külleme ilaçlama uygulamaları yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır. Kurşun küfüne karşı ilaçlama çiçeklenmeden önce yapılmalı ve külleme ve tüylü küfe karşı ilaçlama yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır.
Üzüm bağı için hangi ilaç kullanılır?
Bağlarda külleme hastalığına karşı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmış ilaçlar kullanılabilir. Bu hastalığa karşı azoxystrobin, proquinazid, kresoxim-methyl, metrafenone ve dinocap gibi ilaçlar kullanabilirsiniz. İlaçlama işlemi sırasında pestisitin asmanın tüm yeşil kısımlarına nüfuz ettiğinden emin olmalısınız.
Üzüm bağına kükürt ne zaman atılır?
Alçak ve nemli bölgelerde ve yazları serin olan yerlerde Haziran ve Temmuz aylarında iki kez daha kükürt uygulaması gerekir. Üçüncü ve dördüncü uygulamalarda dekara 10 kg kükürt kullanılır. Ege ve Akdeniz bölgelerinde en az 4 uygulama yapılmalıdır. Diğer bölgelerde 2 uygulama yeterli olabilir.
Üzüm bağı nasıl canlandırılır?
Bu tür hastalıklar sonunda bağınızın kaybına yol açar, bağınızın tekrar canlanmasını ve yapraklarının yeşermesini sağlamak için 100 gübreli kara toprak kullanmak da bağınızın kuruma sorununu ortadan kaldıracak basit ve anlaşılır bir çözümdür.
Üzüm bağına bordo bulamacı atılır mı?
Birçok meyve ve bağ hastalığına karşı koruyucu etkisi olan Bordeaux bulamacını hazırlamanın zamanı geldi. Bordeaux bulamacını eklemek için en iyi zaman; ilkbaharda budamadan hemen sonraki, odak noktasının meyve ağaçları olduğu günlerdir.
Üzüm bağına gübre atılır mı?
BAĞLARDA GÜBRELEME GEREKLİDİR. Genç bağların gübrelenmesi toprak veya taban gübrelemesi şeklinde olmasına rağmen, verimli bağlarda gübreleme, asma gelişimi ve verim değerlerine orantılı olarak verimli dönemde (mevsimsel) yapılmalıdır.
En iyi külleme ilacı hangisi?
Activus® küfle mücadelede en iyi ürünlerden biridir. Domates bitkilerine dekara 60 ml dozda, son ilaçlama ile hasat arasında 3 gün arayla uygulanmalıdır. Hastalığın seyri ve iklim koşullarına bağlı olarak uygulama her 10 günde bir tekrarlanır.
Bağlarda KURŞUNİ KÜF ilacı ne zaman atılır?
Bağda külleme ve küfe karşı ilaçlama yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır. Kurşun küfüne karşı ilaçlama çiçeklenmeden önce yapılmalı ve külleme ve tüylü küfe karşı ilaçlama yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır.
Bağ güvesi ilacı ne zaman atılır?
Fenoloji esaslı pestisit uygulamalarında; birinci ilaçlama tomurcuk çiçeklenme döneminde, ikinci ilaçlama tanelerin saçılma büyüklüğüne ulaştığı meyve döneminde, üçüncü ilaçlama ise olgunlaşma döneminin başlangıcında yapılmalıdır.
En iyi mildiyö ilacı hangisi?
İlaçlama, günlük ortalama sıcaklık 16 °C’ye ve en düşük sıcaklık 10 °C’ye ulaştığında başlatılmalıdır. Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ilaçlama yapmak için, çevrede veya tarlada ilk belirtiler görülene kadar beklenmelidir. Bayer, domates ve patateslerde tüylü küfe karşı Consento® SC 45’i önermektedir.
Bağ mildiyösüne hangi ilaç kullanılır?
Bordeaux bulamacı, bağlarda mantar ilacı olarak kullanılan bakır(II) sülfat ve sönmüş kireç karışımıdır. Özellikle Plasmopara viticola mantarının neden olduğu üzüm asmalarındaki tüylü küfe karşı olmak üzere, esas olarak bahçe, fidanlık ve tarla bitkilerini etkileyen mantar hastalıklarına karşı kullanılır.
Üzümde mildiyö hastalığı nedir?
Asmanın tüm yeşil kısımlarında görülen üzüm bağı küllemesi, büyüme mevsimi boyunca yapraklarda enfeksiyonlara neden olur. Çok küçük, ayırt edilmesi zor, yeşilimsi sarı, yarı saydam lekeler olarak gelişen genç enfeksiyonlar zamanla büyümeye başlar ve yaprakların üst yüzeyinde düzensiz, soluk lekeler olarak belirir.
Bağlarda KURŞUNİ KÜF ilacı ne zaman atılır?
Bağda külleme ve küfe karşı ilaçlama yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır. Kurşun küfüne karşı ilaçlama çiçeklenmeden önce yapılmalı ve külleme ve tüylü küfe karşı ilaçlama yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır.
Asmaya salkım güvesi ilacı ne zaman atılır?
Fenoloji esaslı pestisit uygulamalarında; birinci ilaçlama tomurcuk çiçeklenme döneminde, ikinci ilaçlama tanelerin saçılma büyüklüğüne ulaştığı meyve döneminde, üçüncü ilaçlama ise olgunlaşma döneminin başlangıcında yapılmalıdır.
Asmaya ne zaman gübre atılır?
Tomurcuk patlamasından asmanın çiçek açmasına kadar birçok büyüme faktörünün büyük ölçüde asmanın kalıcı yapısında depolanan rezervlere bağlı olduğunu hatırlamak önemlidir. İdeal olarak, gübre hasattan yaklaşık iki ila üç hafta sonra uygulanmalıdır.
Bordo bulamacı asmaya ne zaman atılır?
Özellikle meyve ağaçlarına sonbaharda (yaprakların 3/4’ü veya tamamı döküldüğünde %2’lik doz) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5’luk doz) Burgonya bulamacı uygulandığında, ertesi yıl ortaya çıkabilecek birçok hastalığa karşı etkili ve ekonomiktir. Mücadele ilacıdır.